Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در سال ۹۹ با شیوع ویروس کرونا شکل دیگری در آموزش به خود گرفت و همچون دیگر دستگاه‌های کشور اتفاقات بسیاری را پشت سر گذاشت که سعی داریم در قالب یک بسته خبری به طور ماهانه مهم‌ترین وقایع مربوط به این وزارتخانه را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم ۹۹- ۹۸ دانشگاه‌ها

معاونت آموزشی وزارت علوم در اطلاعیه‌ای، چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۳۹۹-۱۳۹۸ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی را اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: با نزدیک شدن زمان امتحانات شایسته است تا دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی موضوع ارزشیابی پایانی نیمسال تحصیلی و برگزاری امتحانات را با توجه به شرایط و امکانات خود در دستور کار قرار دهند و با تأکید بر اینکه استاد هر درس مرجع ارزیابی دانشجو در آن درس است، برای برگزاری امتحانات و ارزشیابی تحصیلی نیمسال دوم ۱۳۹۹-۱۳۹۸ باید مواردی در جهت برگزاری امتحانات توجه کنند.

بررسی پرونده آموزش مجازی دانشگاه‌ها؛ از شکوائیه دانشجویان تا دفاعیه وزارت علوم

در ابتدای شروع آموزش مجازی، اکثر مسئولان دانشگاه‌ها به مناسب نبودن زیرساخت‌های این آموزش اذعان داشتند و اکنون بعد از گذشت دو ماه معتقدند که آموزش مجازی در دانشگاه‌های خودشان از کیفیت خوبی برخوردار است. اما در مقابل دانشجویان از همان ابتدا به کند بودن سرعت اینترنت، عدم امکان ارتباط با اساتید، قطع شدن ارتباط، دسترسی نداشتن به اساتید برای رفع اشکال، دسترسی نداشتن به اینترنت رایگان معترض بودند و هنوز هم هستند.

بر اساس آخرین آمار بیش از ۷۰ درصد دانشگاه‌ها در برگزاری آموزش‌های مجازی پس از شیوع بیماری کرونا موفق بوده‌اند و تاکنون بیش از هزار کلاس الکترونیکی برای دانشجویان برگزار شده است. بر اساس رایزنی‌های وزارتخانه‌های علوم و ارتباطات، در حال حاضر اینترنت دانشگاه‌هایی که آموزش‌های مجازی را برای دانشجویان برگزار می‌کنند، رایگان است در صورتی که این روند در بسیاری از دانشگاه‌ها به طور کامل اجرا نشده است. اجرای آموزش‌های مجازی، اجرای اصل عدالت آموزشی را تحت الشعاع قرار داده است و بسیاری از دانشجویان امکانات دسترسی به فضای مجازی را ندارند. روند برگزاری کلاس‌های عملی به حاشیه رفته و دانشجویان را سردرگم گذاشته است.

ماجرای هک اطلاعات سازمان امور دانشجویان چه بود؟

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان امور دانشجویان درباره هک شدن اطلاعات این سایت اظهار کرد: اخباری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر هک شدن سایت این سازمان و دسترسی به مدارک هویتی دانشجویان خارج کشور منتشر شد که این اخبار صحت ندارد و کلا شایعه بوده است.

مطلق در ادامه بیان کرد: کارکنان سازمان ما اطلاعاتی که ادعا شده بود هک شده و در حال خرید و فروش است را رصد کردند و متوجه شدیم که این اطلاعات مربوط به ما نبوده است.

آموزش حضوری یا مجازی؛ شهریه باید پرداخت شود!

یکی از حواشی پررنگ این آموزش‌های مجازی، شهریه ترم تحصیلی است که با اعتراض‌های گسترده دانشجویان شهریه پرداز مواجه شد و دانشگاه‌ها در مقابل این اعتراض به سه دسته تقسیم شدند. دسته اول دانشگاه‌هایی بودند که به این امر واکنش نشان داده و مخالفت کردند. دسته دوم برخی از دانشگاه‌هایی بودند که صدای این اعتراض‌ها را شنیده و اقدامی عملیاتی انجام دادند و دسته سوم نیز نه واکنشی نشان دادند و نه اقدامی.

۹۰ درصد اینترنت دانشگاه‌ها رایگان شد

رئیس کارگروه سیاست گذاری و نظرات تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم گفت: براساس نامه ارسالی وزارت ارتباطات از هفته گذشته ۹۰ درصد اینترنت دانشگاه‌ها رایگان شده است.

تاریخ احتمالی برگزاری کنکور سراسری مشخص شد

رئیس سازمان سنجش درخصوص تاریخ احتمالی برگزاری کنکور سراسری بیان کرد: کنکور سراسری قرار بود ۱۲ و ۱۳ تیر برگزار شود؛ چون با تاریخ برگزاری امتحانات نهایی آموزش متوسطه در ارتباط است و بر اساس رایزنی‌های با همکاران‌مان در وزارت آموزش و پرورش از آنجایی که امتحانات نهایی قرار است ۱۶ خرداد شروع و حدوداً ۱۴ تیرماه به پایان برسد، در نتیجه ۲۰ روز پس از این تاریخ حدود هفته اول مرداد ماه می‌شود که ما بتوانیم به احتمال قوی کنکور سراسری را برگزار کنیم.

کلاس‌های عملی دانشجویان به ترم بعد موکول می‌شود

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره تصمیمات وزارت علوم برای برگزاری کلاس‌های عملی دانشگاه‌ها اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، کلاس‌های عملی در تابستان به صورت فشرده برگزار می‌شود و اگر شرایط برای حضور دانشجویان فراهم نشود این کلاس ها به ترم بعد موکول می‌شود و نمره به نیمسال جاری انتقال یافته و ثبت شود.

حذفیات کنکور ۹۹ شامل نظام قدیمی‌ها می‌شود؟

سخنگوی سازمان سنجش در رابطه با برگزاری کنکور از ۸۰ درصد دروس و حذف ۲۰ درصد منابع گفت: هنوز وزارت آموزش و پرورش هیچ گونه حذفی را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نکرده است تا سازمان هم آن را ملاک عمل قرار دهد. قطعا برای اجرای این شیوه بین داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید متجانس سازی می‌شود.

واکنش وزارت علوم به حواشی پدید آمده درباره مدرک یکی از نمایندگان مجلس

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم در واکنش به حواشی پدیدآمده درباره مدرک تحصیلی یکی از نمایندگان منتخب مجلس با بی‌اعتبار خواندن مدرک ارائه شده از سوی وی، مؤسسه صادرکننده مدرک را نیز غیرواقعی دانست.

درباره مدارک دو نماینده مجلس هیچ استعلامی از وزارت علوم گرفته نشده است

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: درباره این موضوع هیچ اطلاعاتی نداریم. هیچ مدرکی برای بررسی به وزارت علوم ارسال نشده است و اگر استعلام رسمی از مدارک این دو نماینده از وزارت علوم صورت بگیرد؛ بررسی خواهیم کرد.

علومی یادآوری کرد: درباره مدرک نماینده گیلان و اصفهان تاکنون هیچ استعلامی صورت نگرفته فقط درباره نماینده تفرش استعلام شد که نتیجه هم این بود که این موسسه مجوز برگزاری دوره کارشناسی ارشد را نداشته است.

کمک‌های صندوق رفاه به دانشجویان خوابگاه‌های خودگردان به زودی اعلام می‌شود

معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره آخرین وضعیت رسیدگی به اجاره بهای خوابگاه‌های‌خودگران و اینکه برخی از خوابگاه‌ها همچنان خواستار واریز اجاره بها توسط دانشجویان شده اند، اظهار کرد: برای تصمیم‌گیری درباره خوابگاه‌های خودگردان منتظر اعلام تعداد دانشجویان هستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم دانشگاه برگزاری امتحانات آموزش های مجازی امور دانشجویان وزارت علوم کلاس های عملی کنکور سراسری خوابگاه ها دانشگاه ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۰۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است

ایمان شمسایی، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در حاشیه بازدید از سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، درباره ارزیابی از نحوه برگزاری این جشنواره گفت: انجام هیچ کاری بدون عیب امکان پذیر نیست، این جشنواره در نوع خود توانسته بیشتر دانشگاه‌های سراسر کشور را به دور خود جمع کند و همین امر اقدام مثبتی تلقی می‌شود؛ چرا که دانشجویان بدون ترس از قضاوت آثار خود را به جشنواره ارسال کرده‌اند.

وی افزود: خیلی از فیلمسازان بزرگ فیلم‌های خود را به جشنواره نمی‌آوردند و شاید ارزیابی آثارشان باعث می‌شود تا به غرورشان بربخورد، اما دانشجویان در فضای دوستانه و گرم دور هم در این جشنواره جمع شدند و همین موضوع خودش هنر می‌خواهد.

شمسایی تصریح کرد: گاهی اوقات اصل رویداد از خود محتوی می‌تواند مهم‌تر باشد، آنچه که در حوزه مطبوعاتی پیگیرش هستیم این است که هم اکنون بدنه مطبوعاتی کشور نیاز به خون تازه دارد، با گسترش رسانه‌ها طرف هستیم و ۱۳ هزار و ۵۰۰ رسانه در کشور داریم.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی گفت: بنگاه‌های بزرگ مطبوعاتی در قالب‌های مختلف داریم که نیازمند نیرو هستند؛ چرا که مهم‌ترین سرمایه را نیروی انسانی تشکیل می‌دهند، البته شاید این موضوع در خیلی از فضا‌ها شعار تلقی شود، اما در مطبوعات یک اصل به شمار می‌آید؛ چون خبرنگار تولید کننده است و اگر نباشد چه کسی می‌خواهد صفحات خبرگزاری و روزنامه نگاری را پر کند؟

شمسایی اضافه کرد: جشنواره نشریات دانشجویی اتفاقی است که از آن دانشگاه و مطبوعات و وزارت علوم و وزارت ارشاد سود می‌برند و این جشنواره برای وزارت علوم دانشجوی پرسشگرتر و فعال‌تر و پیگیر و حساس به مسائل امور زمانه به همراه خواهد داشت.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی ادامه داد: برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در حوزه وزارت ارشاد برای دانشجویان شاید از روی تفریح باشد، اما همینکه مزه ذوق و شوق فعالیت در رسانه زیر دندون دانشجویان رود و لذت آن را بچشند، می‌توانند وارد حوزه رسانه شوند و نتیجه آن برای اصحاب رسانه منفعت به همراه خواهد داشت و باعث رونق بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • جذب ۲۰۰ هزار معلم طی دو سال اخیر
  • جذب ۲۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش طی دو سال اخیر
  • بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند